Onze poffertjes

 

We bakken poffertjes op basis van natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit de streek. Zo komt het meel van molen de Hoop uit Zevenaar en eieren van de kippenboer Wegdam uit Lochem. Bij speciale gelegenheden en waar mogelijk, maken we ook gebruik van verse melk van een lokale boer.

 

Het bakproces

Wat de smaak van poffertjes enorm beïnvloedt is het bakproces. Te heet gebakken, heeft de kans op donkere, zwarte poffertjes die nog vloeibaar zijn aan de binnenkant. Te zacht gebakken heeft de kans dat de poffertjes te droog gebakken worden. Het is dus ontzettend belangrijk de temperatuur van de doppen exact te kunnen regelen, na enige aanpassing van onze poffertjesovens zijn we hier heel goed toe instaat.

poffertjes-1

Plantaardige bakolie

We hebben een lange zoektocht gehad naar het beste vet om in te bakken. Want veel vetten zijn nu eenmaal niet goed voor je gezondheid of hebben zoals palmolie grote nadelige gevolgen voor het milieu. Daarnaast mag het zoals roomboter niet verbranden, en geen smaak afgeven zoals arachide olie of zonnebloemolie dat doen. Wij zijn uitgekomen op rijstolie! Rijstolie is het restproduct dat overblijft na de productie van zilvervliesrijst. Voor de winning van rijstolie hoeft dus geen oerbos gekapt te worden of andere grond gebruikt te worden. Rijstolie bevat een natuurlijke schat aan vitamine E en het bestanddeel oryzanol. Oryzaynol in combinatie met vitamine E biedt een betere bescherming tegen vrije radicalen (en is daarmee een natuurlijke anti-oxidant). Daarnaast heeft rijstolie een hoog aandeel aan enkelvoudige onverzadigde vetten. Rijstolie heeft als voordeel op andere oliën en bakproducten dat bij verhitting de samenstelling onveranderd blijft, dus nog steeds een hoog aandeel enkelvoudige onverzadigde vetten bevat.

Lekker zelf toppen

Wat het bij ons bijzonder maakt, is dat je bij ons zelf je poffertjes mag versieren met de allerlekkerste sausen en vrolijke garnering. Niet alleen maakt dat het extra lekker, maar bovendien extra leuk om te doen.

toppings-1

Allergenen

De allergenen die onze poffertjes bevatten zijn: melk, ei, gluten.

Bij onze toppings kan er ook sprake zijn van noten allergenen door de aanwezigheid van Nutella. We zorgen ervoor dat er geen kruisbesmetting ons staat met onze poffertjes. En voor opdrachten kunnen we deze ook weg laten.