Duurzaamheid interpreteren wij als alles dat bijdraagt aan een stukje betere wereld. Wij zoeken de verbeteringen in de directe wereld om ons heen.
We kiezen er voor om zoveel mogelijk streekproducten te gebruiken. Zo komt onze meel van de lokale molenaar, de eieren van de lokale eierboer en de aardbeien komen van de lokale teler en groenteboer. Bij speciale gelegenheden en waar mogelijk maken we ook gebruik van verse melk van een lokale boer.
We streven er naar om onze eigen afval, die ontstaat bij de bereiding en verkoop, te minimaliseren. Zo gaan onze eierdozen en aardbeienbakjes terug naar onze leveranciers. Ook heeft elk personeelslid z’n eigen herbruikbare drinkwater fles.
In een maatschappij waarbij mensen nog steeds veel zwerfafval creëren, vinden we het belangrijk dat vogels en andere dieren geen schade oplopen van afval dat van onze kraam afkomstig is. Daarom zijn al onze bakjes gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.
Wij kiezen voor rijstolie - een keuze die goed is voor zowel het milieu als je gezondheid. Rijstolie, rijk aan vitamine E en antioxidanten, vereist geen ontbossing voor de productie en is een bijproduct van rijst. Het heeft een hoge hittebestendigheid en voegt geen smaak toe aan de poffertjes, waardoor hun authentieke smaak perfect naar voren komt.